2017 EXECUTIVE BOARD

Sønderborg2017 har i ansøgningsfasen haft et Executive Board, der løbende har fulgt udviklingen i projektet, sikret, at der var fremdrift i processen og at projektet fulgte kommissionens retningslinjer for byer, der søger om at blive kulturhovedstad. De 11 medlemmer kommer fra hele Region Syddanmark og har et stort netværk både nationalt og internationalt og er dermed stærke ambassadører for S2017-strategien. De medbringer kompetencer fra både virksomheder, uddannelsesverdenen, kultursektoren, offentlige myndigheder, kommunikation og markedsføring.

Board_of_Executive_Digital_400_bred.jpg

Formand for Executive Board var kommunaldirektør i Sønderborg Kommune, Søren Bonde Hansen.

Han havde følgeskab af Jørgen Mads Clausen, der som Danfoss-formand og formand for Energibranchen i Dansk Industri er kendt for at markere sig i samfundsdebatten.

Med var også Lasse Krull, formand for Region Syddanmarks særlige udvalg for Regional Udvikling. Lasse er tidligere formand for Konservativ Ungdom og har også været viceborgmester i Svendborg Kommune.

De kreative kræfter i regionen var stærkt repræsenteret med Elsebeth Gerner Nielsen, tidligere kulturminister og folketingsmedlem for Det Radikale Venstre og nu formand for Designskolen i Kolding.

Endnu en kapacitet er rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede. Jens Oddershede sidder også i Odense Erhvervsråd og er medlem af bestyrelsen for Syddanske Forskerparker, af Akademiet for de Tekniske Videnskaber, og han er bestyrelsesformand for Dansk Naturvidenskabsformidling.

Også Bjarne Rasmussen, driftig erhvervsmand fra Sønderborg og tovholder på projekt Kunsthal, har stillet sin erfaring og viden til rådighed for Executive Board og Sønderborg 2017. Kunsthallen er et vigtigt element i Frank Gehry´s masterplan for udvikling af Sønderborgs havneområde og forventes realiseret i 2016.

Det samme har den tyske erhvervsmand Hans Julius-Ahlmann, der står i spidsen for den verdensomspændende ACO Gruppe med hovedsæde i Büdelsdorf. Hans Julius-Ahlmann er en engageret og vedholdende kulturel iværksætter og initiativtager til NordArt, Kunstwerk Carlshütte i Rendsburg.

De tyske samarbejdspartnere i det grænseoverskridende kulturhovedstadsprojekt var repræsenteret ved Simon Faber, overborgmester i Flensburg. Simon Faber har blandt andet været chefsekretær ved DR SymfoniOrkestret og sydslesvigsk konsulent ved Folketinget. Fra 2011 som nævnt overborgmester i Flensburg.

Manden der fik ideen til den syddanske satsning om at blive Europæisk Kulturhovedstad, var selvfølgelig også med. Det er Stephan Kleinschmidt, formand for Kultur og Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune. Stephan er opvokset i det tyske mindretal i Rinkenæs ved Sønderborg, og er dybt engageret i at ophæve de grænser, der traditionelt har været mellem den tyske og danske del af befolkningen i Sønderjylland og Slesvig.

Fra Sønderborg Kommune deltog også borgmester Aase Nyegaard, John Frederiksen, chef for Center for Kultur, Else Christensen Redzepovic, sekretariatsleder for 2017 sekretariatet og tovholder på kandidaturen, samt Henriette Pilegaard, kommunikationsmanager i 2017 sekretariatet.

Endelig var Christian Have med i Executive Board. Christian er blandt Danmarks førende kommunikationsrådgivere inden for kunst- og kulturlivet og har siden midten af 80'erne beskæftiget sig med PR og kommunikation omkring kulturevents i alle afskygninger.