15. maj 2013

Dans_Thailland_482.jpg

 

Mød det rigtige Fjernøsten i Sønderborg

Lige midt i Sønderborg kan man på søndag - pinsedag - komme en tur til Fjernøsten, nærmere bestemt Thailand og Filippinerne.

Sønderborghus og kommunens Center for Kultur har sammen med herboende thailændere og filippinere sammensat et program, der vil føre deltagerne bag turistmålenes facade og ind i de to landes ægte DNA.

- Landene og deres kulturer fortjener en mere autentisk fremstilling end den, vi lærer om i rejsebøgerne, siger Dennis Lykke, kulturkonsulent i Sønderborg Kommune.

Fjernsten_plakat_250.jpg

 

I indgangen bliver de første 100 gæster modtaget af en værtinde med en thailandsk velkomsthilsen, en orkide til knaphullet. Herefter bliver man gelejdet til dans og smagsprøver i lokalerne på 1. sal.

- Vi er glade for at bo i Danmark. Samtidig er vi meget stolte over de kulturer, vi kommer fra. Vi vil så gerne være med til at vise den ægte kultur, som man alt for sjældent ser som turist, siger Yupin Harfot.

- Vi er 125 forskellige nationaliteter her i Sønderborg med hver vores kulturrygsæk. Vi håber på, at dette arrangement kan få gæsterne til at gå derfra med en rygsæk, der er lidt anderledes end den, de kom med, siger Dennis Lykke.

Turen går til Fjernøsten begynder klokken 15. Billetter koster 50 kroner for voksne, børn under 12 år er gratis. Mere information fås hos Dennis Lykke, dlyk@sonderborg.dk