8. august 2012

Smag_p_verden_300.jpg

 

Smag på verden i Sønderborg

I Sønderborg kan man torsdag aften opleve kultur og specialiteter fra hele verden på en gåtur på Ramblaen fra Sønderborg Slot langs stranden til lystbådehavnen.

Arrangementet kaldes Countryside Metropolis (landlig metropol), fordi det er et eksempel på, at man sagtens kan opleve storbyens internationale stemning, selv om man bor i et landområde – præcis, som det er grundtanken i Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

De medvirkende i aftenens arrangement kommer alle fra Sønderborg-området.  De stammer fra blandt andet Syrien, Cuba, Indien, Palæstina, Thailand, Afrika og Danmark. Mellem kl. 18 og 20 vil de sørge for, at man kan opleve orientalske danserytmer på trommer, cubanske fletninger, indisk rangoli-kunst, balletpiger og breakdansere samt smagsprøver på thailandske snacks og franske specialiteter.

Det er Sønderborg Kommunes Center for Kultur, der har slået sig sammen med frivillige i Sønderborg-området, der gerne vil vise en bid af deres kultur.
- Det er en aften, hvor vi kan vise hinanden, hvor mange ressourcer området indeholder, når vi går på opdagelse i hinandens kulturer og traditioner, siger kulturkonsulent Dennis Lykke, fra Center for Kultur.

Et af indslagene vil være med en pige fra Indien, som laver ”rangoli-kunst” direkte på asfalten. Se evt. et eksempel på det i videoen HER