Provincial_is_COOL-_Snderborg.gif

 

COUNTRYSIDE METROPOLIS

I hele verden er der en stigende tendens til, at befolkningerne søger mod storbyerne. Det er den store udfordring for mindre byer i landområder.

Men det behøver ikke at være "ufedt" at bo udenfor storbyerne. Det vil S2017 bevise. I landområderne er der nogle kvaliteter, som vil blive efterspurgte, når de bliver udviklet og synliggjort. Her har livet en roligere puls, naturen er lige uden for døren, og her er stærke fællesskaber.

Ved at sætte kulturen i højsædet og udvikle kreativiteten stiler S2017 mod at skabe en landlig metropol - en Countryside Metropolis - som et attraktivt alternativ til storbyerne.

 

KULTUR OVER GRÆNSER

Med kulturhovedstaden som en milepæl er regionen i gang med at genopfinde sig selv på tværs af grænsen. Sønderborg er med 76.000 indbyggere ingen storby, men Sønderjylland-Schleswig har 700.000, og i Syddanmark og Schleswig-Holstein er der fire millioner indbyggere. I de seneste 10-15 år har der udviklet sig et stærkt samarbejde på kulturområdet hen over grænsen, og det er målet at styrke samarbejdet - også på andre områder.

Grænseområdet har blandede kulturer. Blandt andet lever et dansk mindretal på ca. 50.000 syd for grænsen og ca. 15.000 i et tysk mindretal nord for grænsen. Det er et unikt udgangspunkt for at være et sted, hvor kulturel mangfoldighed opfattes som en styrke, hvor man åbner sig ud mod verden, og hvor folk fra andre lande og kulturer føler sig velkomne.

 

BROER SKAL KRYDSES

På vej mod en Countryside Metropolis skal tre broer med kunstneriske begivenheder og projekter i kulturhovedstaden passeres:

Celebrating - Confronting - Connecting

Det vil i programmet for kulturhovedstaden komme til udtryk i både enkeltstående begivenheder med store kunstnere af international kaliber og i længerevarende og folkeligeprojekter, hvor kunsten inddrages.